top of page

Serveis

01.

Sovint durant el procés de la malaltia oncològica pot aparèixer algun tipus de patiment emocional ( depressió, ansietat, ràbia, sensació de bloqueig, por a morir, incertesa, culpa…)

 És bo consultar quan aquest malestar fa que:

- disminueixi la teva qualitat de vida,

- tinguis dificultats per prendre decisions,

- et paralitzi per seguir endavant amb el tractament,

- aparguin fòbies a les agulles, nàusees i vòmits anticipatoris a la quimioteràpia, sensació de claustrofòbia en determinades proves…

- apareguin conflictes familiars, socials o laborals,

- dificultats per reincorporar-te a la vida quotidiana,

- seqüeles físiques que et provoquin malestar emocional,

- reactivació d’anteriors estats depressius o ansiosos, antics dols…

- història familiar de malalts oncològics,

- recidiva

- acompanyament en cures pal·liatives

Els teus familiars potser també necessiten suport en algun moment de la malaltia.

T'ofereixo un espai on poder compartir el que estàs vivint en un ambient d'escolta i respecte, on poder expressar allò que sents o penses sense por a preocupar a l'altre. Podràs anar integrant tot allò que estàs vivint i posar en marxa estratègies que et permetin recuperar el teu benestar emocional.

Logo Anna.jpg
02.

El malestar emocional pot manifestar-se de diferents maneres ( ansietat, inseguretats, pors, somatitzacions, sensació d'estar perdut, passar per etapes de no saber qui sóc, esgotament, sentir la necessitat de fer un canvi, conflictes amb la parella o a la feina, autoestima... ). Els motius poden ser variats, però el primer pas sempre és el mateix: adonar-se'n i prendre consciència de que cal demanar ajuda. Aquest pas és sovint difícil i de vegades genera malestar perquè ens connecta amb la nostra pròpia vulnerabilitat i fragilitat. 

En la primera sessió ens trobarem per a que m'expliquis què et passa i aclarir què necessites i cóm et puc ajudar. Marcarem uns objectius terapèutics que guïin la nostra feina i que anirem revisant al llarg de procés terapèutic.

Les sessions poden ser de freqüència setmanal, quinzenal o  mensual, depenent de en quin moment del procés et trobis. Inicialment prefereixo treballar un cop per setmana per poder establir una relació que ens permeti avançar amb més profunditat.

La meva orientació terapèutica és la Psicologia Gestalt, que guia la meva intervenció , però utilitzo tècniques i recursos d'altres orientacions ( sistèmica, constructivista, Psicologia positiva...) sempre adaptades al perfil de cada persona.

Com comentava a l'inici la meva posició com a terapeuta és acompanyar des de l'escolta, el  respecte, la comprensió, el no judici; retornant tot allò que et pugui ser útil per millorar la teva presa de consciència i comprensió del que estàs vivint. Quan millorem el nostre autoconeixement podem fer-nos responsables de la nostra manera d'estar al món.

03.

Els infants tenen la seva pròpia manera de mostrar el seu malestar emocional:

- pors, angoixa, malsons,

- queixes psicosomàtiques: mals de panxa, mals de cap, mareig, dificultats per respirar...

- rebequeries, conductes agressives, 

- alteracions dels patrons del son o de la gana,

- tristesa, plors, dificultat per separar-se de la mare o del pare,

- regressions o  fer un pas enrere en les fites evolutives,

Aquestes expressions de malestar són les "pistes" que podem seguir per comprendre el que els passa i poder-los acompanyar per a que recuperin l'equilibri.

Sovint necessiten mirar la vivència que els provoca malestar acompanyats. En un espai d'escolta i respecte on poder atendre tot el que sorgeixi i poder-li donar un lloc. Per als infants poder mirar sense por és molt alleugidor.  

Amb els més petits el joc, el dibuix, les històries, els contes... ens ajuden a trobar un llenguatge comú que ens permet entrar en el seu món. I des d'allà tenir una millor comprensió del que li passa i trobar les eines adequades per recuperar el benestar. És un treball conjunt amb la família.

La primera entrevista és amb el pare i la mare. Ens enfoquem a aclarir la demanda. Segurament farem una segona sessió per a recollir més informació. La tercera sessió ja serà amb l'infant. Durant tot el procés seguirem treballant conjuntament amb el pare i la mare. Si fós necessari també es podran mantenir reunions amb altres professionals (escola, pediatra, logopeda, nutricionista...)

Amb els adolescents la necessitat d'intimitat i privacitat ja és més important, així que la comunicació amb la família preserva aquesta necessitat. Amb l'adolescent el treball es realitza sobretot amb la paraula, però també utilitzem vies d'expressió que permetin explorar i expressar vivències, sensacions, emocions, pensament com poden ser la música, el dibuix, l'escriptura, el cine... 

IMG_20200429_190032.jpg
IMG_20200430_115957.jpg
IMG_20200429_185929.jpg
04.
IMG_20200428_131134 (1).jpg

Entenc les Altes Capacitats com una manera d'estar al món.

Les AACC brinden una sèrie de capacitats, aptitus, vivències sensorials, emotivitat, sensibilitat, impressions... que porten, a moltes de les persones que les tenen, a desenvolupar un món intern molt intens, profund, el.laborat que de vegades els és difícil de compartir.

Sovint els costa trobar espais on expressar, entendre, atendre, redefinir, rebaixar intensitat, respectar  tot allò que viuen.

Treballo amb infants, adolescents i adults que necessiten acompanyament emocional. 

Amb els més petits el joc, el dibuix, les històries, els contes... ens ajuden a trobar un llenguatge comú que ens permet entrar en el seu món. I des d'allà tenir una millor comprensió del que li passa i trobar les eines adequades per recuperar el benestar. És un treball conjunt amb la família.

La primera entrevista és amb el pare i la mare. Ens enfoquem a aclarir la demanda. Segurament farem una segona sessió per a recollir més informació. La tercera sessió ja serà amb l'infant. Durant tot el procés seguirem treballant conjuntament amb el pare i la mare. Si fós necessari també es podran mantenir reunions amb altres professionals ( escola, pediatra, logopeda, nutricionista...)

Amb els adolescents la necessitat d'intimitat i privacitat ja és més important, així que la comunicació amb la família preserva aquesta necessitat. Amb l'adolescent el treball es realitza sobretot amb la paraula, però també utilitzem vies d'expressió que permetin explorar i expressar vivències, sensacions, emocions, pensament com poden ser la música, el dibuix, l'escriptura, el cine... 

Amb els adults també hi ha una primera sessió per conèixer-nos, aclarir quina és la necessitat i marcar uns objectius terapèutics.

Les sessions són d'una hora de durada.     

05.

Col.laboro amb altres centres. Alguns exemples :

Tallers d'Educació Emocional per la prevenció ofert per El Tritó de Sant Celoni.

Taller d'Expressió de les emocions a través del moviment corporal, infants de Primer Cicle Primària.

Grup de Suport Emocional per a dones amb càncer de mama.

Actualment estic preparant nous tallers i noves col.laboracions. 

IMG_20200429_185839_edited.jpg
Consulta online i presencial

 

© 2020 by Anna Flaqué

 created by Wix.com

bottom of page